Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:
En undersøgelse fra Psykiatrifonden viser, at 84 procent af forældre til børn med psykiatriske diagnoser oplever negative konsekvenser som skilsmisse, økonomiske problemer og stress. Næsten halvdelen har selv udviklet en belastningsreaktion. Problemet er mere end fordoblet på et år, og presset på familierne er ekstremt. Det er til at forstå, at forældre følelsesmæssigt er berørt af situationen og har svært ved at få familielivet til at hænge sammen, når et barn har det svært og ikke får hjælp. Der skal handles for at forhindre, at familier bukker under.
Slesvigsk Parti har gennem årene taget en række politiske initiativer, herunder gratis psykologhjælp til unge under 25 år og styrket familierådgivning i Sønderborg Kommune. Offentlige midler til forebyggelse er en god investering. Nu er Sønderborg på vej mod en sammenhængende Børne- og Familiepolitik – en politisk sejr for Slesvigsk Parti, som fik ambitionen om en helhedsorienteret familiepolitik i konstitueringsaftalen og sidste års budgetaftale. Familie-perspektivet har to fokusområder: at gøre kommunen attraktiv for familier med gode dagtilbud, skoler og kulturtilbud samt at sikre støtte til sårbare familier gennem en tæt og sammenhængende indsats.
Min ambition er, at Sønderborg bliver foregangskommune med en helhedsorienteret familiepolitik, der styrker fællesskaber og støtter familielivet – også i svære tider. Politikken skal integrere familien på tværs af velfærdsområder og markerer en nødvendig, visionær udvikling. Familier skal møde én samlet indgang til kommunen med bedre koordinering på tværs. Det giver både menneskelige, faglige og økonomiske fordele, især for de familier, hvor livet viser sig fra en mere sårbar side.