Den 29. oktober bliver Sønderborg rammen om en helt særlig aften, når Michelin-kokken Daniel McBurnie, Visselulles Vinbar som har Danmarks bedste glaskort og det skotske whiskydestilleri The Macallan går sammen om et eksklusivt arrangement med kun 24 pladser.
Det er en sjælden mulighed for at opleve højgastronomi, nøje udvalgte vine og exceptionel single malt whisky i intime rammer. Aftenen finder sted hos Visselulles Vinbar, hvor ejer og sommelier Kristian Lykke-Krogh, sammen med Daniel McBurnie, byder på en personlig og sansemættet aften i selskab med The Macallan og deres Nordic Brand Ambassador, Jonas Gram. smagning af The Macallan Exceptional Single Cask.
Gastronomi møder verdensklasse whisky
Gæsterne kan se frem til McBurnies personlige favoritserveringer. Til daglig er han Executive Head Chef på Michelin-restauranten Lyst, som holder fast i sin Michelinstjerne i 2025-guiden. Menuen ledsages af en særligt sammensat vinmenu af Kristian Lykke-Krogh, som ifølge Star Wine List står bag Danmarks bedste glaskort.
Aftenen byder også på eksklusive whiskyoplevelser, herunder en smagning af The Macallan Exceptional Single Cask, en sjælden whisky, som kun findes i 288 eksemplarer på verdensplan.
En personlig fortælling – fra Livgarden til gastronomi
Arrangementet rummer også en mere personlig dimension. Kristian Lykke-Krogh og Daniel McBurnie har en fælles fortid fra Livgarden, hvor de delte værelse og lå i felten sammen og videre til Hotel D’Angleterre, hvor de arbejdede side om side. I dag er de begge toneangivende figurer i den danske gastronomi.
Visselulles Vinbar har haft et stærkt år. I 2024 blev vinbaren kåret som “Best By The Glass List” i Danmark af Star Wine List og repræsenterede Danmark ved den internationale finale i Østrig. Her vandt de sølv og titlen “International By the Glass List of the Year 2025 – Silver Star”.
“Det er noget, vi er utrolig stolte af. At blive udvalgt blandt vinlister fra 21 lande og repræsentere Danmark i finalen er stort for en lille vinbar i Sønderborg,” fortæller Kristian Lykke-Krogh.