Gråsten Fjerkræs pølse- og charcuterimester Brian Rosen Madsen har netop modtaget besked om, at han og virksomhedens ledelse i april skal til Eindhoven i Holland for at modtage tre guldmedaljer og en sølvmedalje for de kyllingepølser, som deltog i en international konkurrence arrangeret af organisationen Confrerie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau.
Dermed har Gråsten Fjerkræ de seneste par år vundet ikke færre end 10 guldmedaljer. I fjor vandt kålpølsen sin kategori, og pølsen blev et af årets store hit, da grillsæsonen blev indledt.
I år var der guld til en Hanekylling frankfurter med chili og cheddar. Der var også guld til den brunch kyllingepølse, som var krydret med tomat og ramsløg. Også Hanekyllinge frankfurterpølsen med tomat og ramsløg faldt i dommernes smag.
Det er også Brian Rosen Madsen, der kommer fra Middelfart, der står bag den middelhavsinspirerede Chorizo kyllingepølse, der opnåede sølvmedalje. Endelig præmierede dommerne Gråsten Fjerkræs varmrøgede Hanekyllingbryst med skind med en bronzemedalje.
”Vi er naturligvis stolte over at have vundet de mange medaljer, og ser frem til at modtage de fysiske beviser. Når vi præsenterer dem i gårdbutikken, kan vi øjeblikkelig mærke det på salget”, siger lederen af butikken, Birgitte Møller, i en pressemeddelelse. De præmierede medaljevindende produkter er foreløbig også at finde i Menys og Coops butikker.
Organisationen bag konkurrencen er egentlig et broderskab opstået i den lille by Jargeau ved den franske flod Loire. Byen er kendt for den specielle pølse Andouille. I 1970 indledtes et samarbejde med gastronomer og et handelskammer. I 1981 blev broderskabet udvidet til også at omfatte Holland. I dag konkurreres i ni kategorier af slagtervarer. Fælles for alle er kravet til godt fagligt håndværk. Broderskabet har 4.500 medlemmer fordelt over hele verden.