Sønderborg Kommune vurderer det hensigtsmæssigt at der bygges studieboliger på den tidligere DSB-grund, som kan blive et attraktivt boligområde for studerende.
”Vi mangler boliger og især studieboliger i Sønderborg, og den her lokalplan giver mulighed for op til 200 boliger centralt placeret i byen. Planen holder sig indenfor den overordnede kommuneplan herunder bygningshøjderne, men vi anerkender, at det ikke er alle, der synes om at få en høj bygning som nabo”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til Nært & Nyt efter udvalgsmødet i går, tirsdag.
”Høringssvarene påpeger også kommende parkeringsudfordringer for de lokale beboere, og jeg tænker at beboerlicenser kan blive aktuelt”.
Den eksisterende offentlige parkeringsplads i lokalplanområdets nordlige ende bliver delvist nedlagt som offentlig parkering og det vil øge presset på de øvrige parkeringsområder og veje i nærområdet. Parkeringspladsens ca. 50 pladser benyttes i vidt omfang af beboere, fordi der ikke er tidsbegrænsning på den. Beboerne må herefter benytte Rebslagergades ene side til kantstensparkering eller måske parkere på pladsen ved Georg Hansens Vej eller Ringriderpladsen.
“Med lokalplanen for området ved den gamle DSB-grund skaber vi plads til nye studieboliger og et levende ungdomsmiljø. Samtidig tilpasses planen de naturlige niveauforskelle i området, så vi sikrer en harmonisk udvikling. Vi vil gerne anerkende naboerne, der bor i området, perspektiver og håber , at deres indsigelser bliver en del af den videre proces. God byudvikling handler om balance – at skabe plads til fremtiden uden at glemme dem, der allerede bor her”, siger Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti til Nært & Nyt.
Og Kristian Beuschau fra Socialdemokratiet siger:
“Vi er utroligt glade for den store interesse og de mange høringssvar, vi har modtaget. Det har været værdifuldt for os at gennemgå dem grundigt og sikre, at alle synspunkter er blevet hørt og taget i betragtning”.
“Efter en grundig vurdering har vi valgt at følge forvaltningens indstilling, da den repræsenterer den bedste balance mellem forskellige hensyn. Vi ved, at det er en udfordring at skabe en bebyggelse, der både er økonomisk bæredygtig for bygherren og samtidig tager hensyn til de omkringliggende boligejere. Derfor var der foretaget justeringer, som reducerer antallet af beboere i det store byggeri, så kommunen kan sikre en harmonisk integration i området. Vi ser frem til, at ungdommens hus, Mejeriet, i fremtiden bliver et naturligt og levende samlingspunkt for de studerende – et sted, hvor fællesskab og gode oplevelser får lov at blomstre”, siger han.
Forslaget til lokalplanen har været i offentlig høring i fire uger i perioden fra den 5. februar til den 5. marts. Forvaltningen har i den forbindelse modtaget 26 høringssvar, som har medført en enkelt ændring af planforslaget.