Erhvervsudviklere fra Danmark og Tyskland deler unik viden om bæredygtig forretningsudvikling – succesmodel fra Kalundborg spreder sig til grænseregionen
Hvordan kan små og mellemstore virksomheder i grænseregionen klare den grønne omstilling? Det spørgsmål bragte i februar 20 erhvervsudviklingseksperter fra Danmark og Slesvig-Holsten sammen i Flensborg. På mødet, arrangeret af det dansk-tyske EU-projekt GrønBusiness, præsenterede man innovative løsninger udviklet specifikt til regionens virksomheder.
“Vores nuværende system hjælper kun dem, der kan gøre det selv. Med de værktøjer og den viden vi har skabt i GrønBusiness, såsom ASCEND-modellen og Modenhedsmatricen, kan vi møde virksomhederne i øjenhøjde og sikre, at de får præcis den hjælp, de har behov for på deres rejse med den grønne omstilling,” forklarede David Hindberg fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, som ledte den grænseoverskridende dialog.
Den voksende jungle af regler, kundekrav og nye tendenser inden for bæredygtighed skaber udfordringer for lokale virksomheder på begge sider af grænsen. Det dansk-tyske samarbejde, finansieret med 1,8 millioner euro fra Interreg 6A Tyskland-Danmark-programmet, udvikler praktiske løsninger til at navigere i dette komplekse landskab.
Takket være simultantolkning blomstrede en livlig erfaringsudveksling mellem deltagerne, hvilket yderligere styrkede netværket på tværs af grænsen. “GrønBusiness driver løbende det dansk-tyske samarbejde fremad og udvikler praktiske løsninger til en bæredygtig økonomi. Dagens begivenhed understreger regionens betydning som et aktivt centrum for grænseoverskridende bæredygtighedsinitiativer,” sagde vært Burkhard Otzen fra WiREG – en af projektets 19 netværkspartnere.
Særligt de to konceptmodeller “GrønBusiness-Maturity Matrix” og “ASCEND Co-Creation Model”, udviklet af Christian Würtz Munch og David Hindberg fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, har vakt stor interesse i hele Danmark og tilpasses nu til forholdene i Slesvig-Holsten.
Om GrønBusiness:
Projektregionen strækker sig fra den tysk-danske Nordsøkyst over Slesvig-Holsten og det sydlige Danmark til Sjælland. På dansk side deltager Business Esbjerg, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Sorø Erhverv samt Syddansk Universitet Sønderborg. I Slesvig-Holsten medvirker erhvervsudviklingsorganisationerne Nordfriesland og Rendsburg-Eckernförde, Flensburg University of Applied Sciences og KielRegion, som koordinerer projektet.
Yderligere information: groenbusiness.eu