De frivillige brandmænd er begejstrede for at fejre en bemærkelsesværdig milepæl: Augustenborg Bro Frivillige Brandværn har netop rundet 130 år.
”Jubilæumsfejringen er ikke blot en anledning til at reflektere over vores stolte historie, men også en unik mulighed for at se fremad og styrke vores engagement i at beskytte og støtte vores lokalsamfund”, siger brandkaptajn Klaus Iskov til Nært & Nyt Sønderborg.
Brandkaptajnen udtrykker sin stolthed over den lange og betydningsfulde rejse, vi har haft.
“Vi har altid haft fokus på at passe på lokalbefolkningen i og omkring Augustenborg, Siden vores grundlæggelse i 1895, hvor vi havde base i sprøjtehuset på Slotallé, har vi været dedikerede til vores opgave. Flytningen til Storegade og senere til Ahornvej i 1978 markerede vigtige skridt i retning af at forbedre vores beredskab. I dag er vi stolte af vores moderne station på Langgade, som symboliserer vores fortsatte vækst og tilpasning til nutidens behov”.
Vicekaptajn Martin Jensen deler en interessant anekdote fra vores tidlige dage:
“Fra 1895 til 1929 blev vores frivillige brandfolk alarmeret ved, at der blev cyklet gennem byen med et horn”.
”I 1929 fik vi vores første sirene, som vækkede stor opmærksomhed i byen. Selvom den sirene, der stadig hænger på Augustenborg Skoles tag, ikke har været i brug siden 1994. Vi har investeret i moderne teknologi som bippere, der muliggør hurtigere og mere effektiv kommunikation. I 2019 opdaterede vi vores udstyr, så hver brandmand kan melde tilbage om deres tilgængelighed, hvilket sikrer, at vi altid kan mobilisere den nødvendige hjælp”.
Gennem vores 130-årige historie har vi haft hele 21 forskellige kaptajner, når vi tæller både Bro og Augustenborg sammen.
”Det understreger den rige arv og det fællesskab, vi har bygget op gennem generationer”, siger brandkaptajn Klaus Iskov.
”Vi opfordrer alle til at støtte vores indsats og være opmærksomme på det fælles ansvar for at beskytte vores lokale ressourcer. Sammen kan vi sikre, at Augustenborg-Bro Frivillige Brandværn forbliver en stærk og pålidelig ressource i nødsituationer”.