Når der skal stemmes til kommunalvalget i november, så er borgmester Erik Lauritzen på stemmesedlen og det samme er hans datter, Didde Lauritzen.
”Under min uddannelse og i mit arbejde som børnelæge mødte jeg mange børn og unge, som havde det rigtig svært og hvor jeg ønskede at kunne gøre mere for hjælpe dem og deres familier. Og for at ændre på det, så startede jeg selvfølgelig med at brokke mig til min far”, siger Didde Lauritzen med et smil til Nært & Nyt Sønderborg.
”Så må du jo prøve selv at gøre noget – så må du jo ind og tage ansvar”, lød svaret fra hendes far.
Det, med at gøre en forskel, er på ingen måde fremmed for familien Lauritzen.
”Vi har altid engageret os og vi har gennem mange år været været aktive i det lokale foreningsliv”, siger Erik Lauritzen og fortæller, at han meldte sig ind i Socialdemokratiet i ’97 og stillede op til kommunalvalg i Sundeved Kommune, men han kom ikke ind i ’98. Det gjorde han fire år senere og han har været med lige siden. I 2014 blev han borgmester og han er igen partiets borgmesterkandidat.
Her i sin anden valgperiode er Didde Lauritzen formand for Sundhedsudvalget.
Hele familien Lauritzen er politisk engagerede og får snakket en hel del om politik og samfundsforhold. Didde Lauritzen og hendes far har en indsigt og et engagement, som gør, at de ofte kan sidde og diskutere teknikaliteter meget længe, også når familien er samlet.
”Så får vi nogen gange at vide, at vi lige skal tage en pause – men vi har svært ved at lægge det væk. Der er altid noget, vi lige skal have planlagt, drøftet eller samlet op på. Men vi ved også godt, at skal vi tage det alvorligt, når familien siger stop”, lyder det fra Erik Lauritzen.
Det er fristende at tro, at far og datter er enige – de er jo tæt på hinanden og de er i samme parti.
”Men det er ikke altid, vi er enige og selvom vi er stædige begge to, så lykkes det os som regel at finde enighed og nogle gange må vi blive enige om, vi ikke er enige”, siger Didde Lauritzen.
”Når man har været borgmester gennem lang tid, så har man afprøvet og erkendt, der er ting, som ikke er mulige. Måske på grund af kommunens økonomi, måske på grund af lovgivning eller måske fordi, der simpelthen ikke kan findes et flertal for det i Byrådet og så kommer Didde, som heldigvis stadig er idealist og vil have, at vi finder ud af, hvad der skal til for alligevel at realisere en idé eller ambition, og prøve én gang til, om vi måske kan finde en løsning, som der kan være flertal for.”
”Og det er godt, for vi skal turde drømme og også gå efter drømmene”.
Didde Lauritzen tilføjer, at en god ting ved at være far og datter, det er, at de kan sparre med hinanden og lære af hinanden der, hvor de hver især har størst indsigt. Erik Lauritzen er enig:
“Vi har stor hjælp af hinanden i vore politiske roller”.